fbpx

Opis

Delovanje: 
Preporučuje se:

  • Za svakodnevnu negu kože lica, ruku i tela, za sve tipove kože,
  • Kod blažih (zatvorenih) oštećenja površinskih slojeva kože i blažih opekotina,
  • Nakon sunčanja ili solarijuma kada isušena koža zahteva intenzivnu regeneraciju,
  • Nakon depilacije,
  • Ublažavanje svraba i crvenila nakon ujeda insekata,
  • Za čišćenje lica i skidanje šminke.

Sastav:
Alantoin je blagi keratolitik, humektans, antiiritans (vezuje i neutrališe mnoge iritanse i senzibilizatore), izaziva proliferaciju ćelija i stimuliše epitelizaciju, ubrzava zarastanje rana, ublažava postojeće i sprečava pojavu novih strija. Koža ga odlično podnosi. Koristi se za zaštitu i regeneraciju intaktne kože kod manjih oderotina, opekotina, ojeda i iritacija.
Pantenol je vitamin iz B grupe, koji je normalan sastojak kože i kose.

Pantenol je neophodan za normalno funkcionisanje epitelnog tkiva. Nedostatak pantenola dovodi do depigmentacije i deskvamacije. Pantenol stimuliše obnavljanje i funkciju epitelnog tkiva, postiče razmenu materija i hrani kožu, vezuje i zadržava vodu, čime koži daje vlažnost i mekoću i vraća joj elastičnost. Pantenol pomaže u zarastanju rana, opekotina, fisura, dermatoza i alergijskih dermatitisa. Stimuliše epitelizaciju i granulaciju kod blagih ekcema i dermatoza, opekotina od sunca, ujeda insekata i sličnih povreda kože i sluznice.
Vitamin E u kozmetičkim preparatima je važan zbog zaštite kože od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline, posebno UV zračenja. Pripisuje mu se sposobnost odstranjivanja slobodnih radikala koji su važan faktor preranog starenja kože. Vitamin E omogućava bolje snadbevanje i iskorišćenje kiseonika u tkivu kože, čime podstiče mikrocirkulaciju, metabolizam i ishranu kože. Izuzetno dobro zadražava vlagu u koži.

Način primene: 
Posle tuširanja naneti na čistu i suvu kožu.

Napomena:
Ne primenjuje se na otvorene rane. Isključivo za spoljnu primenu.

Pakovanje: 150ml