Спречите појаву инфекција интимне регије

За правилну хигијену током лета

Лето је период у години када слободно време проводимо на плажама крај топлог мора, на обалама река и базена. Неретко се догоди да, због топлоте, не пресвучемо мокар купаћи а управо влажна и топла средина погодује развоју бактерија и гљивица нарочито код жена. Како бисте несметано уживали у тренуцима одмора и опшуштања током летњих месеци неопходна је правилна и свакодневна хигијена интимне регије.

Интимна регија је од изузетне важности за здравље и баланс читавог организма. Вагиналне инфекције представљају једно од најчешћих гинеколошких обољења код жена. Нарушен баланс приородне микрофлоре ствара идеалну средину за раст и развој бактерија, вируса и гљивица.

Поред базена и сауне, посебну пажњу на интимну хигијену потребно је обратити током менструалног циклуса и након сексуалног односа. Такође, синтетички веш, хигијенски улошци и тампони представљају веома повољну средину за развој микророгранизама. Терапија антибиотицима, менопауза, хормонске промене, пад имунитета и трудноћа су још неки од фактора који могу довести до промене физиолошке микрофлоре.

Редовна и правилна употреба посебно формулисаних препарата са антибактеријским и антигљивичним дејством обезбедиће заштиту од инфекције.

Глизиген гел намењен је за одржавање хигије и негу интимне регије.  Активни принцип је молеклуски активирана глициризинска киселина која ефикасно смањује запаљење и делује против вируса, бактерија и гљивица. Млечна киселина доприноси одржавању физиолошке пх вредности интимне регије. Умирујући и благ препарат, препоручен од стране гинеколога намењен је за свакодневну примену.

У Глизиген палети производа доступни су и  Глизиген спреј који представља природну помоћ у борби против инфекције, али и кожи тела, како и Глизиген крем за усне који ублажава херпес на уснама.

© 2017 | ЗУ Апотека Цвејић. Сва права задржана. Забрањено је свако неовлашћено копирање садржаја сајта.

 Web Fabrika – Izrada web sajta