Апотека Цвејић – спој традиције и модерног пословања

Здравствена установа Апотека Цвејић, у облику у коме данас постоји, почела је са радом 2008. године. Корак по корак, пажљиво се гради бренд ове здравствене установе стављајући у фокус задовољство пацијената и осталих корисника. Захваљујући стручном и успешном тиму фармацеута, који стоји иза Апотеке Цвејић, ова здравствена установа успева да се на великом тржишту избори за поверење пацијената које је на првом месту. Апотеке Цвејић данас чини модеран ланац од тридесет и шест апотека распрострањених на територији Војводине – Нови Сад, Кикинда, Сомбор и Сремска Митровица са околним местима. Пратећи модерне трендове ова установа омогућава свим корисницима да на једном месту пронађу све што им је потребно од лекова преко медицинских средстава, дијететских суплемената до козметике.

Оно што Апотеку Цвејић издваја на тржишту је богата породична традиција коју је је започео још давне 1888. године mr ph Душан Цвејић отворивши прву приватну апотеку у Черевићу, селу смештеном у Срему, на обали Дунава, а у подножју Фрушке Горе. Он је био један од првих школованих фармацеута у овим крајевима. Фармацију је завршио у Загребу и припадао је трећој генерацији студената. Након завршетка и одрађене праксе, као апотекара дозволу за отварање и руковођење “јавне љекарне” у Черевићу је добио од владе Загреба ко ја му је издала и декрет. Апотеку је отворио у породичној кући, а то је била и прва сеоска апотека у Војводини и звала се “Код светог Духа”. Pharm mr Душан Цвејић провео је укупно 58 година у фармацији, а од тога 49 година као апотекар у Черевићу.

Душанов син Богдан Цвејић (1901 – 1982), наставио је очевим стопама и черевићку апотеку водио до 1949. године, када она постаје “народна”, а он до пензије њен управник.

Породичну традицију даље наставља његов унук Мr ph   Богдан Цвејић који је рођен 1977. садашњи власник модерног ланца АПОТЕКА ЦВЕЈИЋ. Завршио је фармацеутски факултет у Београду и наставио тамо где су његов прадеда Душан и деда Богдан стали. После више од 120 година обновио је рад најстарије сеоске апотеке у Војводини која данас прати корак савремених токова у фармацији.